dissabte

Barcelona - Zurich, amb escala a UPyD.

Ho se, ho vaig prometre, que no tornaria a parlar d'ells (però jo no soc PRISA). Però es que davant dels tics persecutoris d'aquest partit front a les diferents cultures d'Espanya (si d'eixa Espanya tan seva), no he pogut mossegar-me més la llengua, no siga que m'enverine més del meu ranci nacionalisme valencià. Si es que estos del roig descolorit, només que es dediquen que atacar la llibertat d'expressió i atacar ara també ells la llibertat d'empresa, hipòcrites es el seu nom.
Dons el cas es que la companyia aèria Swiss International Airlines empra la llengua catalana als seus vols entre Barcelona i Zurich. Doncs ara va i resulta que per a UPyD aquesta mesura de la companyia de vols rosa la il·legalitat ja que per a ells... "El Español es un idioma obligatorio en España que convive con las otras lenguas o dialectos regionales". La conclusió es clara per a esta gent l'única Llengua que val a Espanya es el espanyol i a més es OBLIGATORI es saber-la (ja se que a la constitució ho posa), però si a Espanya es obligatori saber espanyol per que no pot ser obligatori a València el saber valencià? es que el valencià es una llengua més vulgar? o de menys qualitat? o es que els Espanyols si que poden obligar-nos a saber escriure i parlar la seva llengua per veure si ens oblidem de fer un ús normalitzat de la nostra llengua? Realment esta gent no se quin camí porta. I la veritat que si volen ser el centre polític o el partit que unisca als espanyols dubte que porten un camí correcte. Perquè som un bon grapat els que parlem altres llengües no obligades i als que ens agrada viure, treballar, gaudir, i expressar-nos en la nostra llengua.
I pensar que estos son els que critiquen la immersió lingüística a Catalunya. I son ells els que estan fent la gran immersió, això si a la bona manera espanyola que per això es la obligada. Després escoltarem veus que ens diuen que els nacionalistes sols es basen en la defensa de la llengua? Però i este nacionalisme d'UPyD en que es basa? en la defensa de la seva llengua? o en l'atac a els que defensen la seva? Ells no volen un estat on es respecten totes les llengües, ells només volen un estat en perfecte Espanyol.

+ info:
Racó Català
Carta d'UPyD a Swiss